Konjac houbička - co to je a jak se o ni starat?

Původ konjakových houbiček

Konjac (Amorphophallus konjac), který je nazýván také jako ďáblův jazyk. Konjac je trvalka pocházející z Asie a v Japonsku byla známá již před 1500 lety.  Má 100% přírodní původ.

Jak se z rostliny vyrábí? 

Houba se vyrábí z hlízy Amorphophallus konjac / konjaku bramborového /. Očištěné hlízy konjaku se rozemelou, uvaří, následně se vzniklou kaší naplní formy. V dalším procesu, který zahrnuje pečení, sušení a nakonec mražení, díky kterému se z houbiček dostane veškerá voda. Proto jsou konjakové houbičky tvrdé a před použitím je musíme namáčet do teplé vody, aby krásně změkly a daly se použít.  

Proč se staly hitem? 

Konjacová houba obsahuje mnoho přírodních živin, vitamínů a minerálů. Přirozeně vyrovnává pH pokožky, což je ideální pro naši pokožku.  Působí blahodárně na všechny typy pleti.

Jsou 100% biologicky rozložitelné a ekologické. Originální houba Konjac neobsahuje žádné umělé látky: barviva, vůně, konzervanty atd. Nepotřebujete k nim nic víc, než čistou vodu. Navíc jemně odstraňují odumřelé kožní buňky, a to bez podráždění pokožky.

Jak konjakovou houbičku správně používat? 

Namočte a vymačkejte a vždy aplikujte na čistou pleť, díku tomu se do houbičky dostane minimum bakterií. Jemnými krouživými pohyby masírujte obličej. Nechte uschnout na suchém a vzdušném místě. Vyměňte každé 1-3 měsíce.

Jak se o houbičku starat? 

Životnost houbičky při každodenním používání a dobré péči, je okolo 1-3 měsíců. 

Důležité je držet houbičku v suchu a nenechávat ji vlhkou položenou na umyvadle. Nechte zavěšenou uschnout na suchém a vzdušném místě.

Nevyvařujte ji, ani neždímejte! Stačí ji po použití vypláchnout vodou a jemně vymačkat vodu. 


Podívejte se na náš výběr konjakových houbiček zde!

S láskou a péčí Vaše LuJi ♥